یزدفردا "سرویس اجتماعی"حوادث"خبرهای پلیس استان یزد: دكتر "ياسيني" روانپزشك و عضو هيئت علمي دانشگاه يزد در ميزگر علمي "مديريت استرس و كنترل خشم" گفت: منشأ بروز خشم گاهي در درون انسان است و گاهي در جامعه؛ جامعه هم مي تواند باعث كنترل خشم و هم باعث ايجاد خشم شود.

به گزارش واحد دریافت خبر یزدفردا: دكتر "ياسيني" روانپزشك و عضو هيئت علمي دانشگاه يزد در كارگاه " مديريت استرس و كنترل خشم" كه در معاونت اجتماعي فرماندهي انتظامي استان يزد برگزار شد ضمن اشاره به نيازهاي مختلف انسان از جمله نياز به آب، غذا، نيازهاي جنسي، نياز به پذيرفته شدن و احترام گفت: براي رسيدن به اين نيازها در جوامع مختلف، راههاي مختلفي وجود دارد؛ در برخي موارد به علت ناتواني در رسيدن به اين نيازها، انسان ها خشمگين مي شوند.

وي افزود: منشأ بروز خشم گاهي در درون انسان است و گاهي در جامعه؛ جامعه هم مي تواند باعث كنترل خشم گردد و هم باعث ايجاد خشم.

دكتر ياسيني با بيان اينكه در اين رابطه آموزه هاي ديني و اعتقادات مذهبي نيز نقش مهمي بر عهده دارند گفت: سؤال اينجاست كه چرا در 15 سال اخير روند رو به رشدي در بوجود آمدن زمينه هاي بروز خشم ايجاد شده است؟

وي افزود: به نظر من ارزش و اخلاقيات كم رنگ شده اند، ارزش هاي مادي بر ارزش هاي اخلاقي ارجحيت يافته است، در صورتيكه اگر تمام نيازهاي مادي يك فرد برآورده شده باشد ولي كسي به او احترام نگذارد و محبتي به او نكند، آن ماديات بي ارزش خواهد شد.

اين مقام علمي خاطرنشان كرد: در اين مقوله متأسفانه، تهاجم فرهنگي موجب پيشي‌گرفتن ارزش هاي مادي بر ارزش هاي معنوي شده است و اين تغييرات شگرف به وي‍ژه در حوزه الكترونيك و اينترنت منجر به بروز آسيب هاي جدي به خانواده شده است.

عضو هيئت علمي دانشگاه يزد افزود: اين عوامل باعث شده كه فاصله ي بزرگي بين نسل جديد و قديم بوجود آيد و اين فاصله باعث شده كه والدين و فرزندان حرف يكديگر را نفهمند.

دكتر ياسيني خاطرنشان كرد: موضوع مهم ديگر، اين است كه واقعا ظرفيت فرهنگي ما براي تغييرات بوجود آمده؛ ضعيف است لذا ما بايد كارهاي زيربنايي زيادي را انجام دهيم تا با مديريت عوامل فردي، بين فردي و فشارهاي اجتماعي، بتوانيم خشونت هاي "فردي- اجتماعي" را مهار كنيم.

ياسيني ضمن اشاره به اين موضوع كه ما الگوي مناسبي از تغييرات اجتماعي نداريم و در اين شرايط نمي توانيم خوب فكر كنيم و خوب عمل كنيم ادامه داد: هر سيستمي داراي يك درونداد و يك برونداد است و انسان هم براي تخليه زباله هاي فكري (كينه، حسادت، حرص، طمع و ...)، نيازمند يك خروجي مي باشد.

وي ادامه داد: بايد راه هايي براي تخليه هيجانات ناخوشايند داشته باشيم. ورزش، تفريح و تعاملات بين فردي از جمله اين راه هاست كه در يزد، اين امكانات درست چيده نشده است و براي سنين مختلف وجود ندارد.

اين روانپزشك و عضو هيئت علمي دانشگاه يزد، نقاشي، قصه خواني، موسيقي و ... را راههاي تخليه احساس برشمرد و افزود: در جامعه ما، سيستم پاداش و تنبيه مناسبي وجود ندارد، اگر بپذيريم انسان ها به دنبال محبوبيت اجتماعي هستند، سيستم پاداش و تنبيه بايد متمركز بر اين مسأله باشد.

دكتر ياسيني در پايان يادآور شد: شوراي سلامت بايد پروژه اي را براي تخليه هيجاني جامعه بر عهده داشته باشد و در اين زمنيه برنامه ريزي گردد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا